Dagtrips

Verken Furnas en de thermale baden

Ontdek Furnas en de thermale baden op de Azoren

Ben jij op zoek naar een ontspannen en unieke ervaring tijdens je verblijf op de Azoren? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan Furnas en de thermale baden die deze regio te bieden heeft. Gelegen op het eiland São Miguel, staat Furnas bekend om zijn prachtige landschappen, warmwaterbronnen en geothermische activiteit. Het is een must-visit bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar natuurlijke schoonheid en ontspanning.

Wat maakt Furnas zo speciaal?

Furnas is een schilderachtig stadje dat bekend staat om zijn thermale baden, botanische tuinen en het indrukwekkende Lagoa das Furnas. De warmwaterbronnen in Furnas worden gevoed door vulkanische activiteit en staan bekend om hun geneeskrachtige eigenschappen. Dit maakt het een populaire bestemming voor mensen die op zoek zijn naar ontspanning en verlichting van lichamelijke klachten.

Naast de thermale baden biedt Furnas ook prachtige wandelroutes langs vulkanische meren, watervallen en natuurlijke warmwaterbronnen. Het is de perfecte plek om te genieten van de weelderige natuur en de rustgevende omgeving.

Wat kun je verwachten bij een bezoek aan de thermale baden?

Wanneer je een bezoek brengt aan de thermale baden van Furnas, kun je genieten van de warme en geneeskrachtige eigenschappen van het water. Het water is rijk aan mineralen en heeft een ontspannend effect op zowel lichaam als geest. Je kunt heerlijk ontspannen en genieten van het prachtige landschap om je heen.

Veel mensen geloven dat de thermale baden van Furnas helende eigenschappen hebben en kunnen helpen bij het verlichten van spierpijn, gewrichtspijn en andere lichamelijke klachten. Het is een geweldige manier om te ontspannen na een lange dag wandelen of activiteiten op het eiland.

Praktische informatie

  • Locatie: Furnas, São Miguel, Azoren
  • Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur
  • Toegangsprijs: De toegang tot de thermale baden varieert, afhankelijk van het seizoen
  • Voorzieningen: Kleedruimtes, douches en handdoekverhuur zijn beschikbaar ter plaatse

Zorg ervoor dat je van tevoren informeert naar de actuele toegangsregels en prijzen, aangezien deze kunnen variëren. Het is ook aan te raden om van tevoren te reserveren, vooral tijdens drukke periodes.

Kortom, een bezoek aan Furnas en de thermale baden is een unieke en ontspannende ervaring die je niet mag missen tijdens je verblijf op de Azoren. Geniet van de geneeskrachtige eigenschappen van het warme water en ontspan te midden van de weelderige natuur. Het is een bestemming die je helemaal zen zal maken!

De Azoren