Reisgidsen

Walvissen spotten in de Azoren

Walvissen spotten in de Azoren: een onvergetelijke ervaring

Ben jij een liefhebber van de natuur en op zoek naar een avontuurlijke activiteit tijdens je verblijf op de Azoren? Dan is walvissen spotten een absolute aanrader! De Azoren, gelegen in de Atlantische Oceaan, staan bekend als een van de beste plekken ter wereld om deze majestueuze dieren in het wild te bewonderen. Van bultruggen tot potvissen en tuimelaars, de wateren rondom de eilanden herbergen een grote verscheidenheid aan walvissoorten. Ik deel graag mijn eigen ervaring met het walvissen spotten op de Azoren.

Wanneer is het beste seizoen om walvissen te spotten?

Het beste seizoen om walvissen te spotten op de Azoren is van april tot oktober. In deze periode migreren verschillende walvissoorten langs de eilanden, waardoor de kans groot is dat je ze tegenkomt tijdens een boottocht. Vooral in de zomermaanden zijn de wateren rondom de Azoren erg populair onder walvissen, dus plan je trip bij voorkeur in deze periode.

Hoe kan je een walvistour boeken?

Er zijn verschillende touroperators op de Azoren die walvistours aanbieden. Het is aan te raden om op voorhand te reserveren, vooral in het hoogseizoen. Vaak vertrekken de tours in de ochtend, wanneer de kans het grootst is om walvissen te zien. Zorg er ook voor dat je warme kleding meeneemt, aangezien het op zee behoorlijk fris kan zijn.

Welke walvissoorten kan je tegenkomen?

Op de Azoren kan je verschillende walvissoorten tegenkomen, waaronder:

  • Bultrug
  • Potvis
  • Tuimelaar
  • Orka

Enkele tips voor een geslaagde walvissentocht:

  1. Neem een verrekijker mee om de walvissen van dichtbij te kunnen bekijken.
  2. Hou je camera bij de hand voor mooie foto’s van de walvissen en de prachtige omgeving.
  3. Respecteer de dieren en houd voldoende afstand tijdens het spotten.

Met deze tips en informatie ben je helemaal klaar om het avontuur van het walvissen spotten op de Azoren aan te gaan. Ik kan je verzekeren dat het een ervaring is die je niet snel zal vergeten. Veel plezier!

De Azoren