Verblijf

Gezinsvriendelijke accommodaties

Gezinsvriendelijke accommodaties op de Azoren

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming waar het hele gezin zich thuis voelt, dan zijn de Azoren een uitstekende keuze. Deze prachtige eilandengroep in de Atlantische Oceaan biedt niet alleen adembenemende natuur en avontuurlijke activiteiten, maar ook tal van gezinsvriendelijke accommodaties waar jullie kunnen verblijven. In dit artikel deel ik mijn ervaringen en tips voor het vinden van de perfecte verblijfplaats voor jullie gezinsvakantie op de Azoren.

Hotels

Op de Azoren zijn verschillende hotels te vinden die speciaal gericht zijn op gezinnen met kinderen. Deze hotels beschikken vaak over faciliteiten zoals een kinderzwembad, speeltuin, animatieteam en familiekamers. Sommige hotels bieden ook speciale kindermenu’s in het restaurant en organiseerden activiteiten voor kinderen. Enkele populaire gezinsvriendelijke hotels op de Azoren zijn:

  • Hotel Avenida in Ponta Delgada
  • Hotel do Caracol in Angra do Heroísmo
  • Hotel Talisman in São Miguel

Deze hotels bieden comfortabele kamers en een gastvrije sfeer die perfect is voor gezinnen die op zoek zijn naar ontspanning en plezier.

Vakantiehuizen

Als je liever wat meer ruimte en privacy wilt tijdens jullie verblijf op de Azoren, dan is het huren van een vakantiehuis een goede optie. Er zijn verschillende vakantiehuizen beschikbaar die speciaal zijn ingericht voor gezinnen, met meerdere slaapkamers, een volledig uitgeruste keuken en een tuin of terras waar de kinderen kunnen spelen. Enkele populaire vakantiehuizen op de Azoren zijn:

  • Casa da Montanha in Pico
  • Casa da Agua Quente in São Miguel
  • Casa do Canal in Faial

Door een vakantiehuis te huren, kunnen jullie optimaal genieten van jullie gezinsvakantie en het echte eilandgevoel ervaren.

Appartementen

Appartementen zijn ook een goede keuze voor gezinnen die op zoek zijn naar een comfortabele en betaalbare accommodatie op de Azoren. Veel appartementen beschikken over een kitchenette waar je zelf maaltijden kunt bereiden, wat handig kan zijn met kinderen. Daarnaast bieden veel appartementencomplexen ook faciliteiten zoals een zwembad en een speeltuin. Enkele populaire appartementen op de Azoren zijn:

  • Apartamentos São João in Santa Maria
  • Apartamentos 3 Praias in Terceira
  • Triplex Azores in São Miguel

Door te kiezen voor een appartement, hebben jullie de vrijheid om jullie vakantie op jullie eigen tempo in te vullen en te genieten van alle comfort die jullie nodig hebben.

Bed and Breakfast

Als jullie op zoek zijn naar een meer persoonlijke en huiselijke sfeer tijdens jullie verblijf op de Azoren, dan is een Bed and Breakfast een goede keuze. Bij een Bed and Breakfast verblijven jullie vaak bij de lokale bevolking thuis, wat een unieke ervaring kan zijn voor het hele gezin. De gastheer of gastvrouw kan jullie voorzien van tips en advies over de omgeving en activiteiten op de eilanden. Enkele gezinsvriendelijke Bed and Breakfasts op de Azoren zijn:

  • Casa do Ananas in São Miguel
  • Casa do Pico in Pico
  • Casa da Montanha in São Jorge

Door te kiezen voor een Bed and Breakfast krijgen jullie de kans om het lokale leven op de Azoren van dichtbij te ervaren en nieuwe vrienden te maken.

Conclusie

Of je nu kiest voor een hotel, vakantiehuis, appartement of Bed and Breakfast, er zijn genoeg gezinsvriendelijke accommodaties op de Azoren waar jullie kunnen verblijven tijdens jullie vakantie. Elke accommodatie heeft zijn eigen unieke charme en voordelen, maar één ding is zeker: jullie zullen allemaal genieten van de prachtige natuur, vriendelijke mensen en ontspannen sfeer op de Azoren. Dus bereid je voor op een onvergetelijke gezinsvakantie op deze betoverende eilanden!

De Azoren