Bezienswaardigheden

Terra Nostra Park

## Ontdek Terra Nostra Park op de Azoren

Ben jij een natuurliefhebber en op zoek naar een unieke bestemming om te verkennen? Dan moet je zeker Terra Nostra Park op de Azoren bezoeken! Dit betoverende park, gelegen op het eiland São Miguel, is een oase van rust en schoonheid waar je kunt genieten van weelderige tuinen, warmwaterbronnen en adembenemende uitzichten.

### Geschiedenis van Terra Nostra Park

Terra Nostra Park werd in de 18e eeuw aangelegd door de Amerikaanse koopman Thomas Hickling. Hij creëerde een prachtig landschapspark met exotische planten en bomen uit alle hoeken van de wereld. Vandaag de dag is het park een beschermd monument en een van de meest bezochte bezienswaardigheden op de Azoren.

### Wat te zien en te doen

In Terra Nostra Park is er genoeg te zien en te doen voor bezoekers van alle leeftijden. Je kunt wandelen door de weelderige tuinen en genieten van de kleurrijke bloemen en planten, waaronder azalea’s, camelia’s en hortensia’s. Vergeet ook niet om een duik te nemen in het warme thermale zwembad, dat bekend staat om zijn geneeskrachtige eigenschappen.

### Praktische informatie

– **Locatie:** Terra Nostra Park bevindt zich in Furnas, een schilderachtig dorpje in het oosten van São Miguel.
– **Openingstijden:** Het park is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur.
– **Toegangsprijs:** De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt €8, kinderen tussen 6 en 12 jaar betalen €4.
– **Faciliteiten:** In het park vind je ook een restaurant waar je kunt genieten van lokale gerechten en een souvenirwinkel waar je leuke souvenirs kunt kopen.

### Tips voor een bezoek

– Zorg ervoor dat je comfortabele schoenen draagt, aangezien je veel zult wandelen in het park.
– Neem een handdoek en zwemkleding mee als je van plan bent om een duik te nemen in het thermale zwembad.
– Vergeet je camera niet, want je zult ongetwijfeld prachtige foto’s willen maken van de exotische flora en fauna.

### Conclusie

Terra Nostra Park is een absolute must-see voor iedereen die de Azoren bezoekt. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of gewoon een dagje in de natuur wilt doorbrengen, dit park biedt voor elk wat wils. Dus pak je spullen en ontdek de magie van Terra Nostra Park!

De Azoren