Steden

Santa Cruz da Graciosa: verborgen parel

Santa Cruz da Graciosa

Een betoverende bestemming op de Azoren

Santa Cruz da Graciosa, gelegen op het prachtige eiland Graciosa in de Azoren, is een bestemming die nog niet door veel toeristen is ontdekt. Dit pittoreske stadje heeft echter zoveel te bieden voor de reiziger die op zoek is naar rust, natuur en authenticiteit. Als je op zoek bent naar een verborgen parel in de Atlantische Oceaan, dan is Santa Cruz da Graciosa de perfecte bestemming voor jou.

Ontdek de geschiedenis van Santa Cruz da Graciosa

**Santa Cruz da Graciosa** is een van de oudste stadjes op de Azoren en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw. Het historische centrum van Santa Cruz da Graciosa wordt gekenmerkt door prachtige witgekalkte huizen, geplaveide straatjes en kleurrijke bloemen die de straten sieren. Wandel door de charmante steegjes en bewonder de historische gebouwen die het verleden van dit stadje weerspiegelen.

Bezienswaardigheden in Santa Cruz da Graciosa

  • Bezoek de Igreja de Santa Cruz, een pittoreske kerk uit de 16e eeuw
  • Bewonder de prachtige azulejos in de kapel van Nossa Senhora da Ajuda
  • Geniet van het uitzicht vanaf de Miradouro da Ponta do Galo

Culinaire hoogstandjes in Santa Cruz da Graciosa

**Santa Cruz da Graciosa** staat bekend om zijn heerlijke visgerechten en traditionele Azoriaanse keuken. Proef de verse vis die rechtstreeks uit de Atlantische Oceaan komt en geniet van lokale specialiteiten zoals Lapas (zeeslakken) en Alcatra (stoofpot met rundvlees).

Restaurants in Santa Cruz da Graciosa

Restaurant Specialiteit
Restaurante Trattoria do Primo Verse visgerechten
Adega do Canto Traditionele Azoriaanse gerechten

Actieve ontdekkingstochten in Santa Cruz da Graciosa

Voor de avontuurlijke reiziger zijn er tal van activiteiten te ondernemen in en rond Santa Cruz da Graciosa. Verken de prachtige natuur van het eiland te voet of per fiets, ontdek de vele grotten en vulkanische formaties of waag je aan een duik in de kristalheldere wateren van de Atlantische Oceaan.

Activiteiten in Santa Cruz da Graciosa

  • Wandelen langs de kustlijn naar Ponta da Restinga
  • Fietsen over de groene heuvels van Graciosa
  • Duiken bij de Furna do Enxofre, een onderwatergrot met helderblauw water

Plan je bezoek aan Santa Cruz da Graciosa

Of je nu op zoek bent naar een ontspannen vakantie in de natuur of avontuurlijke activiteiten in de Azoriaanse wildernis, Santa Cruz da Graciosa heeft voor ieder wat wils. Vergeet de drukte van het dagelijkse leven en laat je betoveren door de charme en schoonheid van dit verborgen pareltje in de Atlantische Oceaan.

De Azoren