Reisgidsen

Beste plekken om te vissen

Beste plekken om te vissen op de Azoren

Inleiding

De Azoren, een archipel in de Atlantische Oceaan, staan bekend om hun prachtige natuur en uitstekende vismogelijkheden. Of je nu een ervaren visser bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen manier om je tijd door te brengen, de Azoren bieden tal van fantastische plekken om te vissen. In dit artikel delen we enkele van de beste plekken die je zeker moet bezoeken tijdens je verblijf op de Azoren.

São Miguel

Als grootste eiland van de Azoren biedt São Miguel tal van fantastische visplekken voor zowel zoet- als zoutwatervissen. Enkele populaire plekken zijn:

Lagoa das Sete Cidades

Lagoa das Sete Cidades is een van de mooiste meren van São Miguel en biedt uitstekende mogelijkheden om te vissen op forel en snoek.

Pontão da Ferraria

Pontão da Ferraria is een populaire plek om te vissen op zeebaars en ander zoutwatervis.

Terceira

Terceira staat bekend om zijn rijke viswateren en schilderachtige kustlijn. Enkele van de beste visplekken op Terceira zijn:

Biscoitos

Biscoitos is een schilderachtig dorpje met rotsachtige kusten waar je uitstekend kunt vissen op zeebaars en makreel.

Porto Judeu

Porto Judeu is een van de populairste visplekken op Terceira en staat bekend om zijn diverse vissoorten zoals tonijn, zwaardvis en barracuda.

Pico

Het eiland Pico staat bekend om zijn indrukwekkende landschappen en kristalheldere wateren, ideaal om te vissen. Enkele van de beste visplekken op Pico zijn:

Lajes do Pico

Lajes do Pico is een charmant vissersdorpje met uitstekende mogelijkheden om te vissen op tonijn, zwaardvis en dorado.

Madalena

Madalena is een populaire bestemming voor vissers vanwege de overvloedige vispopulatie en de prachtige omgeving.

Conclusie

De Azoren bieden tal van fantastische visplekken voor zowel beginnende als ervaren vissers. Of je nu op zoek bent naar zoet- of zoutwatervis, de Azoren hebben voor elk wat wils. Vergeet niet om je visvergunning op zak te hebben en geniet van een onvergetelijke viservaring op deze prachtige eilanden!

De Azoren