Praktische info

Medische zorg en apotheken

Medische zorg en apotheken op de Azoren

Bij een bezoek aan de prachtige Azoren, gelegen in de Atlantische Oceaan, is het belangrijk om te weten waar je terecht kunt voor medische zorg en geneesmiddelen. Gelukkig is het medische zorgsysteem op de Azoren goed geregeld en kun je rekenen op kwalitatief hoogwaardige zorg.

Medische zorg

Op de Azoren zijn er verschillende gezondheidscentra en ziekenhuizen verspreid over de verschillende eilanden. Mocht je onverhoopt medische hulp nodig hebben, dan kun je terecht bij een van deze instellingen. De artsen en verpleegkundigen op de Azoren zijn over het algemeen zeer professioneel en spreken vaak meerdere talen, waaronder Engels.

Indien je dringende medische hulp nodig hebt, kun je het alarmnummer 112 bellen. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar en er wordt snel en adequaat gereageerd op noodgevallen. Ook kun je zelf rechtstreeks naar een spoedeisende hulp afdeling gaan in het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Apotheken

Op de Azoren zijn er vele apotheken te vinden, zowel in de grote steden als in de kleinere dorpen. De meeste apotheken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 09:00 tot 13:00 uur. Buiten deze openingstijden kun je terecht bij de dienstdoende apotheek, die aangegeven staat op de deur van de gesloten apotheek.

In de lokale apotheken kun je terecht voor geneesmiddelen op recept, maar ook voor vrij verkrijgbare geneesmiddelen, verzorgingsproducten en medische hulpmiddelen. De apothekers op de Azoren zijn goed opgeleid en kunnen je deskundig advies geven over het gebruik van medicatie.

Handige tips voor medische zorg en apotheken op de Azoren

  • Zorg dat je altijd je zorgpas en identiteitsbewijs bij je hebt wanneer je medische hulp nodig hebt.
  • Controleer van tevoren of je reisverzekering medische kosten in het buitenland dekt.
  • Neem voldoende medicatie mee als je chronisch ziek bent, zodat je niet zonder komt te zitten tijdens je verblijf op de Azoren.
  • Informeer bij je accommodatie of de plaatselijke VVV waar de dichtstbijzijnde apotheek of gezondheidscentrum zich bevindt.

Door vooraf deze informatie door te nemen en voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je met een gerust hart genieten van al het moois dat de Azoren te bieden hebben, wetende dat je bij eventuele medische problemen goed geholpen zult worden.

De Azoren