Eten & Drinken

Typische Azoriaanse snacks

Ontdek de heerlijke Azoriaanse snacks

Als je op de Azoren bent, is het zeker de moeite waard om de typische snacks van deze prachtige eilanden te proberen. Van hartige empanadas tot zoete queijadas, er is voor ieder wat wils. Hieronder deel ik mijn favoriete Azoriaanse snacks en waar je ze kunt vinden.

Hartige snacks

De Azoriaanse keuken staat bekend om zijn heerlijke hartige snacks. Een van de meest populaire snacks is de bolo levedo, een zachte, luchtige broodje dat vaak wordt geserveerd met boter en kaas. Deze snack is perfect voor een snel ontbijt of als tussendoortje.

Een andere favoriet is de queijo fresco, een verse kaas die vaak wordt gegeten met brood en olijfolie. Deze kaas heeft een milde smaak en een romige textuur, perfect voor liefhebbers van kaas.

Waar te vinden:

  • Bolo levedo: te vinden bij lokale bakkerijen en markten over de hele archipel.
  • Queijo fresco: verkrijgbaar in supermarkten en kaaswinkels op de Azoren.

Zoete snacks

Niets is zo lekker als een zoete traktatie na een lange dag sightseeing op de Azoren. Een populaire zoete snack is de queijada, een klein taartje gemaakt van verse kaas, suiker en eieren. Deze heerlijke traktatie smelt in je mond en is perfect voor bij de thee of koffie.

Een andere favoriet is de massa sovada, een zoet broodje dat vaak wordt geserveerd met jam of honing. Dit broodje heeft een lichte, luchtige textuur en is een echte traktatie voor liefhebbers van zoete snacks.

Waar te vinden:

  • Queijada: te koop bij lokale bakkerijen en markten op de Azoren.
  • Massa sovada: verkrijgbaar in supermarkten en bakkerijen door het hele eiland.

Als je op de Azoren bent, vergeet dan niet om te genieten van de heerlijke en diverse snacks die deze eilanden te bieden hebben. Van hartige empanadas tot zoete queijadas, er is voor ieder wat wils. Laat je verrassen door de smaken van de Azoren!

De Azoren