Dagtrips

Wandeling naar Caldeira Velha

Ontdek de magie van Caldeira Velha

Ben je op vakantie op São Miguel, een van de prachtige Azoren eilanden in de Atlantische Oceaan, dan mag een bezoek aan Caldeira Velha zeker niet ontbreken. Deze betoverende plek is een natuurreservaat gelegen in het weelderige regenwoud van Furnas, waar je kunt genieten van natuurlijke warmwaterbronnen, watervallen en weelderige groene vegetatie. De wandeling naar Caldeira Velha is een onvergetelijke ervaring die je meeneemt door een sprookjesachtig landschap en je laat genieten van de helende krachten van de natuur.

Praktische informatie

Caldeira Velha is geopend van 10:00 tot 17:00 uur en de toegangsprijs bedraagt **€ 6,-** per persoon. Het reservaat is een populaire bestemming, dus het is aan te raden om vroeg in de ochtend te gaan om de drukte te vermijden. Vergeet niet om stevige wandelschoenen en zwemkleding mee te nemen, zodat je optimaal kunt genieten van de ervaring.

De wandelroute

De wandeling naar Caldeira Velha begint bij de parkeerplaats, waar je een kaart kunt krijgen van het gebied. De route is goed aangegeven en voert je langs prachtige uitkijkpunten, langs kabbelende beekjes en door weelderige bossen. Onderweg word je omringd door de geluiden van tjirpende vogels en stromend water, waardoor je even helemaal kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.

Eenmaal aangekomen bij Caldeira Velha word je beloond met een adembenemend uitzicht op de warmwaterbronnen die uitmonden in een kristalheldere poel. Je kunt hier een verfrissende duik nemen in het heerlijk warme water en volledig tot rust komen terwijl je geniet van de rustgevende omgeving.

Wat te zien en te doen

Warmwaterbronnen

Een van de hoogtepunten van Caldeira Velha zijn de warmwaterbronnen, die bekend staan om hun therapeutische eigenschappen. Het warme water zit vol met mineralen die goed zijn voor de huid en de algehele gezondheid. Neem dus zeker de tijd om te genieten van een ontspannend bad in deze natuurlijke jacuzzi.

Watervallen

Naast de warmwaterbronnen zijn er ook prachtige watervallen te bewonderen in Caldeira Velha. Het geluid van het vallende water en het weelderige groen eromheen zorgen voor een magische en rustgevende sfeer. Vergeet niet om je camera mee te nemen, zodat je deze natuurlijke pracht voor altijd kunt vastleggen.

Flora en fauna

Caldeira Velha is de thuisbasis van een divers ecosysteem, met talloze plantensoorten en dieren die hier hun habitat hebben. Tijdens je wandeling kun je verschillende vogels spotten en genieten van de weelderige begroeiing die het reservaat omringt. Vergeet niet om respectvol om te gaan met de natuur en geen afval achter te laten.

Geniet van een onvergetelijke ervaring

De wandeling naar Caldeira Velha is een absolute must-do tijdens je verblijf op São Miguel. Het is een unieke gelegenheid om te genieten van de prachtige natuur die de Azoren te bieden hebben en om volledig tot rust te komen in een betoverende omgeving. Dus trek je wandelschoenen aan en laat je meevoeren door de magie van Caldeira Velha!

De Azoren