Bezienswaardigheden

Lagoa do Fogo

Lagoa do Fogo – Een verborgen juweeltje op de Azoren

Ontdekking van Lagoa do Fogo

In het hart van het prachtige eiland São Miguel, een van de Azoren-eilanden, ligt een van de meest indrukwekkende natuurlijke bezienswaardigheden van de archipel: Lagoa do Fogo. Deze kratermeer is ontstaan uit een vulkaanuitbarsting en wordt omringd door weelderige groene vegetatie en adembenemende uitzichten.

Geschiedenis en geografie

Lagoa do Fogo, wat “Vuurmeer” betekent, is gelegen in het centrum van São Miguel en is omgeven door de unieke flora en fauna van het eiland. Het meer zelf heeft een diameter van ongeveer 2 km en een diepte van zo’n 30 meter, waardoor het een van de grootste kratermeren van de Azoren is.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Er zijn verschillende manieren om van deze natuurlijke schoonheid te genieten. Je kunt wandelingen maken rondom het meer en genieten van het adembenemende uitzicht vanaf de verschillende uitkijkpunten. Daarnaast is het mogelijk om te zwemmen in het kristalheldere water van het meer, mits de weersomstandigheden dit toelaten.

Verder zijn er tal van wandelpaden en picknickplekken in de omgeving van Lagoa do Fogo, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel natuurliefhebbers als avonturiers.

Praktische informatie

Openingstijden en toegang

Lagoa do Fogo is het hele jaar door toegankelijk voor bezoekers en de toegang is gratis. De beste tijd om het meer te bezoeken is in de vroege ochtend of late namiddag, wanneer de drukte minder is en het licht het meer op een magische manier verlicht.

Vervoer en bereikbaarheid

De meest gebruikelijke manier om Lagoa do Fogo te bereiken is met een huurauto of georganiseerde tour. Het meer is te bereiken via een kronkelende weg die leidt naar een parkeerplaats aan de rand van de krater. Vanaf hier is het een korte wandeling naar verschillende uitkijkpunten.

Houd er rekening mee dat het weer op de Azoren snel kan veranderen, dus het is raadzaam om warme kleding en regenbescherming mee te nemen, zelfs op zonnige dagen.

Verblijfsmogelijkheden

In de omgeving van Lagoa do Fogo zijn verschillende accommodaties beschikbaar, variërend van gezellige bed & breakfasts tot luxe hotels. Het is aan te raden om vooraf te reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen, om teleurstellingen te voorkomen.

De Azoren