Bezienswaardigheden

Caldeira Velha waterval

Ontdek de adembenemende Caldeira Velha waterval op de Azoren

Ben je op zoek naar een unieke en indrukwekkende natuurbestemming op de Azoren? Dan mag een bezoek aan de Caldeira Velha waterval zeker niet op je lijstje ontbreken. Deze prachtige waterval is gelegen op het eiland São Miguel en staat bekend om zijn turquoise water en weelderige groene omgeving. Ik had het geluk om deze plek zelf te bezoeken en ik kan je verzekeren dat het een ervaring is die je niet snel zult vergeten.

Locatie en bereikbaarheid

De Caldeira Velha waterval is gelegen in het natuurreservaat Caldeira Velha, in het oostelijke deel van São Miguel. Het is ongeveer een half uur rijden vanaf de hoofdstad Ponta Delgada. Het is aan te raden om met een huurauto of georganiseerde tour naar de waterval te gaan, omdat het openbaar vervoer beperkt is op het eiland. Eenmaal aangekomen bij de parkeerplaats van Caldeira Velha, volgt een korte wandeling door het weelderige bos naar de waterval.

Faciliteiten en voorzieningen

Bij Caldeira Velha zijn er enkele faciliteiten die je bezoek comfortabel maken. Zo is er een kleedruimte waar je je kunt omkleden voordat je het water in gaat. Daarnaast zijn er douches en toiletten beschikbaar voor bezoekers. Ook is er een picknickgedeelte waar je kunt genieten van een hapje en een drankje te midden van de natuur.

Watervallen en thermale baden

De Caldeira Velha waterval bestaat feitelijk uit twee watervallen die uitmonden in natuurlijke thermale baden. Het water heeft een aangename temperatuur van rond de 38 graden Celsius, waardoor het heerlijk is om een duik te nemen en te ontspannen. De mineralen in het water zouden ook helende eigenschappen hebben voor de huid en spieren.

Tips voor je bezoek aan Caldeira Velha

  • Neem zwemkleding en handdoeken mee: Vergeet niet om je zwemspullen mee te nemen zodat je optimaal kunt genieten van het warme water van de thermale baden.
  • Reserveer van tevoren: Het kan druk worden bij Caldeira Velha, zeker in het hoogseizoen. Door van tevoren te reserveren voorkom je teleurstellingen.
  • Wees respectvol naar de natuur: Laat geen afval achter en respecteer de natuurlijke omgeving waarin je je bevindt.

Al met al is een bezoek aan de Caldeira Velha waterval een unieke en verfrissende ervaring die zeker de moeite waard is tijdens je verblijf op de Azoren. Vergeet je camera niet mee te nemen om de prachtige natuurlijke schoonheid vast te leggen en geniet van het rustgevende geluid van de waterval in deze idyllische omgeving.

De Azoren