Bezienswaardigheden

Picoʼs wijngebieden

Ontdek de wijngebieden van Pico op de Azoren

Ben jij een wijnliefhebber en hou je van avontuurlijke bestemmingen? Dan moet je zeker de prachtige wijngebieden van Pico op de Azoren ontdekken. Dit eiland staat bekend om zijn unieke wijncultuur en adembenemende landschappen. In dit artikel neem ik je mee op een reis door de wijngaarden van Pico en vertel ik je alles wat je moet weten over deze bijzondere bestemming.

Wijnbouw op Pico

De wijnbouw op Pico heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 15e eeuw. Door de vruchtbare vulkanische grond en het milde klimaat gedijen de druiven hier uitstekend. Het unieke van de wijngaarden op Pico is dat ze omringd worden door stenen muurtjes, de zogenaamde ‘currais’, die de druiven beschermen tegen de harde wind van de Atlantische Oceaan.

Belangrijke feiten over de wijnbouw op Pico:

  • Hoogte: De wijngaarden op Pico liggen op een hoogte van ongeveer 100 tot 300 meter boven zeeniveau.
  • Druivenrassen: De belangrijkste druivenrassen op Pico zijn Verdelho, Arinto en Terrantez.
  • Unesco Werelderfgoed: De wijngaarden van Pico zijn erkend als UNESCO Werelderfgoed vanwege hun unieke karakter.

Proef de lokale wijnen

Als je op Pico bent, mag een wijnproeverij natuurlijk niet ontbreken. Bezoek een van de vele wijnhuizen op het eiland en proef de heerlijke lokale wijnen. De meeste wijnhuizen bieden rondleidingen aan waarbij je meer te weten komt over het wijnproductieproces en natuurlijk verschillende wijnen kunt proeven.

Wijnhuizen die je niet mag missen:

  1. Curral Atlantis: Een modern wijnhuis met prachtig uitzicht over de wijngaarden.
  2. Pico Wines: Ontdek de traditionele wijnbereidingstechnieken in dit historische wijnhuis.

Ontdek de wijngaarden

Naast het proeven van de lokale wijnen is het ook een aanrader om de wijngaarden van Pico te verkennen. Maak een wandeling door de prachtige landschappen en geniet van het uitzicht op de Atlantische Oceaan. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want de wijngaarden van Pico zijn een lust voor het oog.

Kortom, een bezoek aan de wijngebieden van Pico op de Azoren is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Of je nu een wijnliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een bijzondere bestemming, Pico heeft voor ieder wat wils. Dus pak je koffers en ontdek de smaakvolle wereld van Pico’s wijncultuur!

De Azoren